Jdi na obsah Jdi na menu

Fotografie Slatinic nafotil při svém pobytu v lázních

6. 4. 2011

 Fotografie Slatinic nafotil při svém pobytu v lázních

Počínaje podvečerem pondělí 4. dubna jsou v prostorách prostějovské Galerie u Hanáka vystaveny reportážní fotografie lékaře Pavla Navrátila. Autor v nich zachycuje různé kouty lázní Slatinice.

pistak-a-navratil.jpgSlavnostní vernisáž zpestřilo vystoupení dvou hudebníků, poté autor Pavel Navrátil řekl pár slov k výstavě.

Vernisáž výstavy Pavla Navrátila si nenechal ujít ani prostějovský starosta Miroslav Piš'ták, vedoucí Odboru školství a kultury František Říha, radní Milada Sokolová, kurátor výstav v Kavárně Národního domu Miroslav Švancara, ale i dámy z prostějovského Kloboukového klubu v čele s Evou Suchánkovou. "Jsem nucen představitele lázní Slatinic omluvit, protože dnes mají jinou záležitost" oznámil autor výstavy Pavel Navrátil. 
Pořadatelé výstavy chtěli vernisáž obohatit o lázeňskou vodu ze Slatinic. "Zjistili jsme však, že má projímavé účinky" zasmál se Pavel Navrátil. Pro něj je tato výstava velmi osobní.

uvodni-slovo.jpgA jak vypadá výstava pohledem alespoň některých návštěvníků vernisáže? "Výstava se mi líbí, protože Slatinice dobře znám a mám v nich mnoho přátel. Fotografie ve mně vzbuzují vzpomínku na mládí, protože asi před třiceti třemi lety jsem tam dělal lesního správce a ke Slatinicím mám dobrý vztah. Když se dívám na vystavené obrázky, mám pocit, že jsem se vrátil o třicet let zpět" řekl Miroslav Švancara, kurátor výstav v Kavárně Galerii Národního domu.
albert-halmo-mluvici.jpg"Fotografie ze Slatinic se mi líbí, protože tyto lázně dobře znám, stejně jako autora výstavy, se kterým jsem chodila na gymnázium. Obdivuji jeho krásné snímky" sdělila své dojmy návštěvnice výstavy Jana Köhlerová.

Autor výstavy Pavel Navrátil se narodil v roce 1952 a veřejnost ho zná z komunální politiky, kde řadu let působil.

Výstava se jmenuje "Cesty za zdravím" a potrvá do 27. dubna.

Jakub Čech

Foto: Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář