Jdi na obsah Jdi na menu

55. celostátní přehlídka Wolkrův Prostějov finišuje

16. 6. 2012

55. celostátní přehlídka Wolkrův Prostějov finišuje

55. celostátní přehlídka Wolkrova Prostějova finišuje

Prostějov - Tradiční celostátní soutěžní přehlídka sólových recitátorů a divadel poezie v České republice, to je právě vrcholící Wolkerův Prostějov. Účastníci z celé republiky přijeli ukázat to nejlepší z loňské sezony. Mezi vystupujícími se vyskytují i jména Prostějovanů.

Přehlídka Wolkrův Prostějov se dělí na dvě části - interpretace textu v podání recitátorů sólistů a divadla poezie. Z okresních a krajských kol přijeli do Prostějova na třetí červnový týden ti nejlepší.

Mezi recitátory se vyskytuje jméno Johany Kučerové, která letos dokončila studium na Cyrilometodějském gymnáziu. Textem „(V)hodné tělo" reprezentuje prostějovskou ZUŠku. Probojovala se i mezi divadla poezie. Inscenace o konci světa „Carpe diem" se uváděla právě dnes.

Nahý Wolker opět bodoval

Dalším prostějovským tahákem bylo představení „Nahý Wolker" v podání prostějovského Divadla Point. V krajském kole tohoto festivalu poezie porota před mladými umělci, jak jsme již informovali, smekla.

Z prostějovského krajského kola postoupil i olomoucký soubor Děti veselé s představením „Kus bedny, aneb psí cesta."

„Byl jsem na třech představeních, nejvíce se mi líbila inscenace P jako pivo. Představení Kus bedny aneb Psí cesta, mě moc nezaujalo, bylo to slabé," myslí si pan Zdeněk z Prostějova, který festival navštěvuje desítky let.

Dnes se do recitačního boje pustili ti „nejstarší", kteří mají více jak 20 let. Večer bude festival slavnostně ukončen závěrečným galavečerem.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář