Jdi na obsah Jdi na menu

A byl tu znovu Majáles!

6. 5. 2011

A byl tu znovu Majáles!

 

Prostějov – I letos si studenti užili den masek, humoru, oslav příchodu máje a odpočinku – Majáles. Ten se kvůli rekonstrukci zámku musel přesunout do Smetanových sadů, kde také probíhá oprava, tentokrát kanalizace.

 

1.jpgI přes tyto komplikace byl hlavní pořadatel Aleš Procházka spokojen. „Ze začátku to vypadalo velmi divoce, protože park je rozkopaný a bylo to jediné místo, kde jsme mohli tuto tradiční akci uspořádat. Firma vodovody a kanalizace, která tyto opravy provádí nám vyšla vstříc. Vše fungovalo podle plánu, jsem spokojen“ řekl pro iProstejov.cz Procházka.

Vyhlášení krále majálesu si nenechal ujít prostějovský starosta Miroslav Pišťák, který promluvil ke studentům, místostarostka Ivana Hemerková ani ředitel Gymnázia Jiřího Wolkera Michal Šmucr. Králem letošního Majálesu se stal Martin Ospalík z Reálného gymnázia převlečený za banán. „Majáles – to jsme prostě my všichni“ prohlásil po svém zvolení rozjásanému davu. Očekával, že bude sedět na pomyslném trůnu? „Odpovím asi tak, jako celebrity, když vyhrají nějakou cenu – vůbec jsem to nečekal. Chtěl bych poděkovat všem z Reálného gymnázia, kteří přišli naši školu reprezentovat. Bez nich by to nebylo“ sdělil pro iProstejov.cz Martin Ospalík.

Celý den byl moderovaný Jakubem Hyndrichem a Lukášem Kameníčkem. „Když jsem tuto nabídku dostal, bylo to pro mě velké překvapení, byla to výzva a já ji přijal. Doufám, že jsem to alespoň trošku zvládl. Trému před řadou lidí jsem neměl, spíše z toho, že něco popletu“ přiznal se iProstejovu.cz moderátor Lukáš Kameníček, pro něhož byl majáles narozeninovým dárkem, které v pátek oslavil.

(jač)

 

Foto: viz níže

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář