Jdi na obsah Jdi na menu

Dcerka objektivem své matky

15. 7. 2011

 

Dcerka objektivem své matky

Dcerka objektivem své matky

Prostějov - V pořadí už druhá autorka, která vkládá do svých snímků city, a to tentokrát mateřské, vystavuje nyní v prostorách Galerie Metro. Letošní léto totiž kurátor Jiří Andrýsek pojal pocitově. Michaela Spurná vyhrála 2. místo v kategorii Umění a zábava soutěže Czech press foto.

„Letošní léto patří ženám, které umí do fotografií dávat city. Zahájila ho Jitka Horázná, pokračuje Michaela Spurná a zakončí prostějovská výtvarnice Zdeňka Trnečková," nechal se slyšet kurátor výstavy Jiří Andrýsek. Dodal, že každou sekundu vznikají miliony snímků, ale jen malé procento z nich sděluje city: „Většinou to jsou opisy skutečnosti," pokračoval Andrýsek.

„Když se mi narodila dcera, pořídila jsem si fotoaparát a začala fotit," vysvětlila Michaela Spurná. A kdy přišel nápad přihlásit se do soutěže Czech press foto, kde následně vyhrála 2. místo v kategorii Umění a zábava? „Jakmile se mi podařilo dát dohromady soubor fotografií, řekla jsem si, že bych to zkusila," prozradila.

„Dcera autorky je na fotografiích někdy roztančená, jindy smutná, šťastná na dětském dni, soustředěná na besídce i okouzlená na bále," napsala do katalogu k výstavě fotografická teoretička Štěpánka Biezslová. Výstava sklidila úspěch i mezi laickou veřejností. „Moc se mi líbí, je to bezprostřední," řekla svůj názor pro iProstejov.cz návštěvnice Jaroslava Vejmolová. Fotografie autorčiny dcery můžete zhlédnout do 28. srpna.

Druhou část kina plní putovní výstava studentských prací „Studentské vize zámku v Čechách pod Kosířem". Výstava je rozdělena na dvě části - první se koná v Metru, druhá v multifunkční budově v Čechách pod Kosířem. Tato výstava trvá do konce července.

(jač)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář