Jdi na obsah Jdi na menu

VIDEA: Fotografie všech směrů v Duze

5. 3. 2011

Fotografie všech směrů v Duze

 

V rámci filmového festivalu Expediční kamera se v prostorách foyer Duhy uskutečnila výstava desítky autorů Všemi směry. Prostřednictvím fotografií se můžete dostat do exotických krajů, ale i do Čech, Moravy a Slezska.

Slavnostní zahájení výstavy se uskutečnilo stejného dne jako již zmíněný filmový festival a to v pátek 4.března.

Obrazek„Pro mě mají vystavené fotografie příběh, vypovídající hodnotu, vidím v nich dobrodružství, poetiku a cestování. Zkrátka mě oslovily a věřím, že osloví i vás“ řekla Alice Gregušová, vedoucí oddělení Duhy kulturního klubu, když vítala návštěvníky vernisáže.

Na filmovém festivalu Expediční kamera a na této výstavě má zásluhu Vlastimil Hadra s manželkou. Cílem této výstavy bylo, ukázat lidem, že i Prostějované cestují po celém světě či podnikají různá dobrodružství nebo „jen“ mají rádi přírodu.

 „Skupinová výstava Všemi směry nabízí možnost prezentace autorům, kteří cestují po celém světě, aby si zaznamenali své vzpomínky ve fotografiích“ řekl kurátor výstavy Jiří Andrýsek

Ten pro tuto příležitost vybíral akční fotografie, na kterých se něco děje, nebo mají estetiku.

„Tento nápad se zrodil organizátorům filmového festivalu Expediční kamera v minulém roce. Sám jsem byl účasten přípravy tohoto projektu. Musím se přiznat, že jsem na to v průběhu roku zapomněl a před Vánoci jsme tento nápad oživili a tato výstava je výsledkem naší spolupráce a úsilí, zejména desítky autorů“ vyjádřil se Andrýsek. Mezi autory zapadá Radoslav Bartoš, Jan Čeřovský, Hana Hadrová, Vlastimil Hadra, Jaroslav Ircing, David Kolba, Václav Skopec, Petr Synek, Rostislav Synek a Adam Vlček.

„Obdivuji, vybrání přírody, kam se fotografové vydají, zvládnutí přírodních podmínek a také to, že mají odvahu . Oceňuji, že umí vybrat fotografie na výstavu tak, aby to lidi zaujalo“ řekla svůj názor návštěvnice výstav – bývalá učitelka Eva Burešová.

Výstava je otevřena denně od 9,00 do 13,00, při filmových projekcích a večerních klubových akcích dle programu v klubu. Prohlídku výstavy je možné dohodnout mimo uvedenou dobu také na tel. č. 582 329 620.

Zájemci mohou výstavu zhlédnout až do 30. března 2011.

AUTOR TEXTU: Jakub Čech

 KAMERA, STŘIH, REDAKTOR: Jakub Čech

FOTO: REPRO: Jaroslav Kovář

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář