Jdi na obsah Jdi na menu

Historický kočár stihl obkroužit okres

31. 3. 2013

Historický kočár stihl obkroužit okres

Historický kočár stihl obkroužit okres na suchých cestách

Prostějov - Historický kočár Landauer na jeho cestě krajem okukovali i lidé v Prostějově. V sobotu kolem druhé odpoledne se na něj před radnici přišla podívat stovka lidí. Krom toho na ně čekalo vystoupení Loutkového divadla Starost, dechové muziky Vřesovanka nebo flašinetář.

Kočár vyrazil z Čech pod Kosířem a pokračoval do Lutotína, Bílovic, Lešan, Ohrozimi, Plumlova a Mostkovic. Na cestu se v doprovodu hulánů na koních vydal, aby zvěstoval zahájení turistické sezony v Muzeu kočárů pod Kosířem. Jeho majitel Václav Obr přitom v Plumlově na zámku přepřáhl koně a namazal kočárová kola.

„Musím říct, že mě překvapil počet lidí, které neodradilo ani chladné počasí,“ poznamenala Lenka Gartnerová, která se na akci zašla podívat. V té chvíli ještě netušila, že následující den zasype město a okolí peřina sněhu a vyjížďka by se za nečasu nekonala vůbec.

Publikum bavila dechová muzika Vřesovanka, flašinetář Pavel Moš či loutkáři z prostějovského divadla Starost. „Rozhodli jsme se, že divákům na náměstí předvedeme akční finále naší poslední hry a jednu písničku z naší dílny,“ zmínil se principál divadla Ivan Čech. 

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář