Jdi na obsah Jdi na menu

Karel Foltin splácí dluh rodnému městu

18. 3. 2012

Karel Foltin splácí dluh rodnému městu

Karel Foltin splácí dluh rodnému městu

Prostějov - Nově vydaná kniha prostějovských pověstí „A vi to celé Prostějov" od Karla Foltina byla ve středu v prostorách městské knihovny slavnostně pokřtěna. Před pár lety autor sepsal pověsti z oblasti kolem Ptení, teď se dočkalo i rodné město.

Autor knihy Karel Foltin se narodil v Prostějově, kde žil 25 let. Přestěhoval se do Ptení, kde působil jako ředitel tamní základní školy. „Napsáním knihy jsem chtěl vyrovnat dluh, který k Prostějovu cítím. Před pár lety jsem sepsal pověsti z oblasti, kam jsem se přestěhoval, a napadlo mě, že bych se mohl věnovat i svému rodnému městu," prohlásil Foltin. Přítomný primátor Prostějova Miroslav Pišťák ale opáčil: „Karel Foltin rozhodně žádný dluh k Prostějovu nemá."

Před zahájením slavnostního křtu ocenil ředitel knihovny Aleš Procházka čtenáře Zdeňka Holzera, který knihovnu navštěvuje již od roku 1939. Následovala četba z knihy - opět v podání Aleše Procházky.

„Já jsem moc z ukázky neslyšela, ale myslím, že to bude pěkné čtení. Zvláště mladí lidé se něco dozví z historie Prostějova, co se tady dříve povídalo," nechala se slyšet návštěvnice křtu Eva Burešová.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář