Jdi na obsah Jdi na menu

Krajinky maluje srdcem

7. 10. 2011

Krajinky maluje srdcem

Krajinky maluje srdcem

Prostějov - Svou duši tiskne do obrazů krajiny a vtěluje do nich své myšlenky a pocity. Dílo malíře Miroslava Šmída mohou návštěvníci zhlédnout v prostorách prostějovského zámku.

„Umění Miroslava Šmída lidem zprostředkuje možnost průniku do světa fantazie, magicky nereálného, do světa, který nevidí každý z nás, který však zajistě vidí svým duševním zřením umělec," napsala do katalogu k výstavě Kateřina Tučková, které s pořádáním výstavy pomáhal Pavel Gall a úvodní slovo měla Lenka Gottwaldová. „Doporučuji si k mým obrazům vzít víno. Lépe se to vnímá," zavtipkoval po úvodní řeči autor.

„Snažím se svými obrazy něco vyjádřit - nějaký nápad či myšlenku. Návštěvníci v nich většinou najdou citové podněty. Prý to není obyčejné malování, ale malování srdcem. Zkrátka odraz mé duše," vysvětlil pro iProstejov.cz autor Miroslav Šmíd. Jeho slova potvrzují názory návštěvníků. „Moc se mi to líbí, pan Šmíd je stále svůj, z obrazů vyzařuje pozitivní energie," myslí si návštěvnice výstavy Dagmar Roháčková.

Výstava potrvá do konce října.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář