Jdi na obsah Jdi na menu

Krásy Chorvatska očima fotografa

22. 8. 2011

Krásy Chorvatska očima fotografa

Krásy Chorvatska očima fotografa

Prostějov - Výstava  fotografií z pobřeží Dalmácie v Chorvatsku byla ve čtvrtek vpodvečer slavnostně zahájena v prostorách Galerie u Hanáka. Krajinu, přírodu, ale i vzpomínky na dovolenou zachycuje Miloš Mlateček.

Dalmácie je historická země v Chorvatsku. „Tato výstava má na konci léta navodit vzpomínky na dovolenou, protože většina Čechů jezdí do „Jugošky"," vysvětluje kurátor Albert Halmo.

Miloš Mlateček se narodil v roce 1974 a v profesním životě je strojař. „K fotografování jsem se dostal dávno. Chtěl jsem si udělat snímky na památku a plynule to přešlo v mého koníčka," říká autor. A jaké si přivezl vzpomínky? „Je jich spousta, ke každé fotografii se nějaká váže. Třeba některé vystavené fotky z chorvatského pohoří jsou nafoceny jen asi dva kilometry od pláže. Tehdy jsem se domluvil s kamarádem, že půjdeme spolu, ale špatně si natočil budík a vyrazil o hodinu dřív. Já jsem vesele fotil a kamarád mě hledal dole," vypráví Mlateček.

O tom, že jsou snímky povedené, svědčí ohlas. „Výstava se mi moc líbí, fotografie navozují krásnou atmosféru...hned bych se tam jela podívat," řekla svůj názor návštěvnice Ema Maráková. Vernisáž zpestřilo vystoupení kapely, která si říká „Večerní broskev". Výstava trvá do 13. října.

(jač)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář