Jdi na obsah Jdi na menu

Kubánská noc přinesla temperament

15. 8. 2011

Kubánská noc přinesla temperament

Kubánská noc přinesla temperament

Prostějov - Další čtvrtek plný aktivit v rámci PV léta přinesl kubánské rytmy, program v aquaparku byl kvůli počasí zrušen a přesune se na jiný termín.

Dopoledne se uskutečnily v Dopravním centru hry s dopravní tematikou. V poledne nabídlo dětské oddělení městské knihovny dětem oběd ve formě pizzy v rámci „Pizzakvízu".

Od 13 hodin měl prostějovský aquapark nabídnout pestré aktivity. Kvůli nepříznivému počasí se akce přesunula na neděli 21. srpna. Informace o přesunu akce se však neobjevila na webu Domovní správy, v městském rozhlase, v médiích a nemluvila o ní ani telefonní linka, která má informovat o tom, zda je areál aquaparku otevřený, či zavřený. „Bohužel jsme nebyli schopni ihned informovat o této skutečnosti veřejnost, protože jsme až do poslední chvíle čekali na lepší počasí a doufali, že se akce uskuteční za hojné účasti dětí. V době, kdy měla akce proběhnout, bylo v areálu 11 dětí a za celý den přišlo pouze 23 lidí. Proto jsme se rozhodli termín posunout a tímto se veřejnosti omlouváme," vyjádřil se Miloš Kaštil, vedoucí městkých lázní a aquaparku.

Večerní program - Kubánskou noc - navštívilo asi nejvíce lidí za všechny dosavadní večery. Atmosféru Kuby vytvářela kapela Carisma a taneční skupina zaměřená na tradiční a exotické latinsko-americké tance Tradición.

pv letoO zájmu dětí o soutěže pořádané Ekocentrem Iris svědčil fakt, že na stanovištích byly nekonečné fronty a slosovatelné průkazky si zakoupilo celkem přes sto dvacet. „Dnes je připraveno šest aktivit, všechny jsou zaměřené na Kubu. Na jednom stanovišti se po čichu poznávají vůně tropického ovoce, nápojů a všeho, co je spojeno s Kubou. Je to naše aromaterapie. Jinde máme házení slamákem, hrají se tu Kubánské kuželky. Děti si dokonce mohou vyzkoušet let kolibříka. A při tom musí soutěžící zvládnout pít," vysvětlila pro iProstejov.cz Eliška Valentová z Irisu.

„Hudba je výborná, ale občerstvení mohlo být zastoupeno ve větší míře a vybráno k danému tématu. Chybí tady třeba kubánský rum," nechala se slyšet nejen paní Marcela.

(jač)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář