Jdi na obsah Jdi na menu

LD Starost reprezentovalo Prostějov v Třebíči

29. 3. 2011

LD Starost reprezentovalo Prostějov v Třebíči


Prostějovští loutkáři se minulou sobotu zúčastnili přehlídky Třebíčské loutkářské jaro, kde v premiéře představili divadelní hru francouzských lidových loutkářů Ženich z Turecka.


Režie této hry se ujal dlouholetý principál Loutkového divadla Starost Ivan Čech. Herecky se tentokráte v Třebíči představili včetně něj i Michal Wolf, Pavel Moš a Andrea Janečková. Scéna a loutky jsou prací olomoucké výtvarnice Jitky Tláskalové. Text i hudbu autorských písní napsal Michal Wolf, při představení je na harmoniku zahrála Dagmar Cásková.
starost-2.jpg


Loutkohra Ženich z Turecka vypráví o protivné náně Nany (Andrea Janečková) a jejím bezradném otci Mastílkovi (Pavel Moš). Nany si za muže odmítá vzít někoho jiného než šlechtice. Neúspěšní nápadníci (všechny sehrál Ivan Čech) na onu nadutou nánu vymyslí past prostředním podomního prodavače Giňola (Michal Wolf).


Porotcům přehlídky Třebíčské loutkářské jaro Ivaně Němečkové, Jaroslavu Dejlovi a Jiřímu Pitrovi na představení vadilo málo používání zvukových efektů, chtěli jistěji provést druhou část písně a dotvořit některé loutky. "Vše vychází z faktu, že šlo o premiéru respektive předpremiéru. Podněty poroty samozřejmě využijeme a budeme se snažit je napravit" nechal se slyšet šéf Loutkového divadla Starost Ivan Čech.


Během letošního jara se uskuteční několik repríz v Prostějově pod širým nebem, kde Starost nejraději vystupuje. "Diváci se o datumu a místu dozvědí z médií" ubezpečuje šéf spolku.

(jač)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Aadofarcaxia - Blood coerce diagram

8. 10. 2018 3:19

Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par de vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-en-vente-libre/

ABloophemyLole - High Blood Crushing and Heart Disease

26. 7. 2018 20:05

Compression est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-headache-ibuprofen/