Jdi na obsah Jdi na menu

Lilian Amann zaskočila na Hanou křtít pohádky

6. 10. 2011

Lilian Amann zaskočila na Hanou křtít pohádky

Lilian Amann zaskočila na Hanou křtít pohádky

Prostějov - Mezi knihy hanáckých autorů se nově přiřadila také pohádková knížka Lilian Amann, jejíž příběhy se odehrávají na dřívější Hané.

V rámci slavnostního křtu v pátek vpodvečer předvedlo studentské Divadlo Point dramatizaci jedné z pohádek. Zhruba dvacetiletí herci si zahráli malé děti.

krestJedním z těch, kteří měli příležitost do knihy nahlédnout, je Aleš Procházka, principál Pointu, který stál za dramatizací. „Musel jsem pročíst knížku rychle a vybrat z ní hratelnou část. Ukázalo se, že takových pasáží má více, jenže za velmi krátký čas - pět dnů - jsme se scénku museli naučit.  Knížka mě oslovila, má dnešním dětem co říct. Možná čeština může být pro dnešní děti složitá, protože paní Amann v současné době česky nemluví. Tato moje kritika však není na místě, protože jinak je kniha povedená, a to i po stránce výtvarné," nechal se slyšet Procházka.

Mezi veřejností bylo také kladně přijato i to, že v knize jsou obrázky černobílé a děti si je mohou vybarvit.

„Když jsem byla malá, chodila jsem do Kostelce na Hané k babičce, která mi vyprávěla všelijaké strašidelné příběhy, historky, vzala mě na zámek Plumlov. A mně se myšlenky v hlavičce ukládaly a chtěla jsem je sepsat. Navíc jsem chtěla dětem udělat radost," vysvětlila pro iProstejov.cz autorka Lilian Amann.

A jak se dostala k psaní? „Kdysi jsem pracovala v rádiu, měla jsem k psaní blízko - psala jsem články do novin a do almanachů."

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář