Jdi na obsah Jdi na menu

Obnovená tradice promenád oslovila nejen starší generaci

17. 10. 2011

Obnovená tradice promenád oslovila nejen starší generaci

Obnovená tradice promenád oslovila starší generaci

Prostějov - Navázat na tradici promenád se v neděli odpoledne rozhodla skoro sedmdesátka Prostějovanů. Připomínku korza uspořádal Divadelní spolek Historia ve spolupráci s Okrašlovacím spolkem a Kloboukovým klubem.

Korzo bylo tematicky zaměřeno na měšťanské domy na náměstích a jejich znamení. Na každé promenádě se lidé dozví podrobnou historii dvou vybraných domů. Program si připravil Divadelní spolek Historia. „Za léta, kdy promenády vymizely, jsme se zvykli jen izolovat ve svých domovech, a to ve společnosti přítelkyně - televize. Později vzrostl zájem o supermarkety a pánové čas tráví v hospůdce," posteskla si průkopnice této myšlenky Eva Suchánková.

Překvapilo ji, že si akci ujít nenechalo dalších odhadem šedesát lidí. Ti byli vesměs spokojeni. „Akce se mi líbila, překvapil mě počet účastníků a myslím si, že je škoda, že se nezúčastnili i příslušníci mladší generace - dozvěděli by se zajímavosti o významných domech," nechala se slyšet jedna návštěvnice. Průvod nakonec skončil ve vybrané kavárně.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář