Jdi na obsah Jdi na menu

Palírna u Zeleného stromu otevřela své dveře veřejnosti

31. 8. 2011

Palírna u Zeleného stromu otevřela své dveře veřejnosti

Palírna u Zeleného stromu otevřela své dveře veřejnosti

Prostějov - „Na prohlídce je zakázáno fotografování, abychom se vyhnuli nějaké špionáži výroby naší firmy. Proto také prosím o ty, kteří mají fotografickou paměť, aby při prohlídce zavřeli oči," řekla s úsměvem pracovnice prostějovské Palírny u Zeleného stromu, která na sobotu uspořádala den otevřených dveří.

Akce nazvaná „Zelený strom vypravuje" byla spojena s vystoupením herců z Prahy, Jihlavy, Mostu a Chebu. Návštěvníci se pokaždé od průvodce - herce dozvěděli informace a poté „cestovali časem" - potkávali pracovníky palírny z různých dob. Poznali současný provoz likérky nebo v období první republiky či v 17. století.

„Hrát v palírně bylo nesmírně zajímavé a okouzlující," řekl pro iProstejov.cz herec z Městského divadla v Mostě Jakub Dostál. Dobrý pocit měli i diváci. „Prohlídka se mi velice líbila, byla dobře zorganizovaná. Byl jsem zde poprvé v životě, ani jsem nevěděl, kde se v Prostějově Starorežná nachází. Ale v Prostějově jsem už byl několikrát, líbí se mi zde, oceňuji, že na náměstí je zeleň, která dělá stín - lepší než v Olomouci," nechal se slyšet cykloturista z olomouckých Holic Vladimír Zapletal.

Netradičně pojatá prohlídka firmy GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries rozhodně není poslední. „Chtěli jsme se dostat do novin, aby se o nás vědělo. Lidé k nám ale mohou na prohlídky i mimo den otevřených dveří. Minimální účast je deset lidí a domluvit se musíte dva dny dopředu," upřesnila podmínky Vendula Havránková z Palírny u Zeleného stromu.

(jač)

Foto: archiv GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář