Jdi na obsah Jdi na menu

Parkem se prohnali mafiáni

15. 7. 2011

Parkem se prohnali mafiáni

1.jpgProstějov – Mafiánskou noc zažily ve čtvrtek kromě davu lidí Smetanovy sady. Konal se další večer se soutěžemi pro děti, muzikou, občerstvením a posezením s přáteli.

 

Mafiánské noci předcházel program v Domě dětí a mládeže, v dětském oddělení Městské knihovny či aquaparku.

Jak název akce vypovídá, celý večer se nesl v duchu mafie.   „V uplynulých letech už jsme měli Kubánskou noc, Havajskou noc, Orientální noc. Zamysleli jsme se, že by to chtělo něco ze třicátých let. K nim patří pánové v sakách. Co když to byli mafiáni?“ řekla pořadatelka akce Martina Drmolová.

Pro děti byly ekocentrem připraveny „Mafiánské hry“, pro dospělé hudba v rytmu swingu a charlestonu.

„Všechny dnešní aktivity jsou motivované mafií a tím co dělá. Střílelo se u nás, ale jenom pistolkami s vodou, běhali jsme s kufříkem plným peněz přes překážky, zjišťovali jsme hodnosti mafiánů - děti dostali jejich podobenky a u nástěnky musely najít obraz svého mafiána a zjistily, jakou funkci zastává, zjišťovali jsme, čí jsou otisky prstů. Protože mafie provozuje hazardní hry, musely děti v kartách vyhledat, která tam je dvakrát. Na hmatovém stanovišti děti si musely vzít bílé rukavice, aby nezanechaly otisky prstů a museli vyhledat zbraň“ vysvětlila pro iProstejov.cz Eva Zatloukalová z Irisu.

Prostějovské léto sklízí u diváků úspěch, až na výjimky. „Tato akce je pro určitou cílovou skupinu, do které já nepatřím. Ale hudba se mi moc líbí“ ocenila návštěvnice akce.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář