Jdi na obsah Jdi na menu

Pestrý program hodů přitáhl tisíce lidí

12. 9. 2011

Pestrý program hodů přitáhl tisíce lidí

Pestrý program hodů přitáhl tisíce lidí

Prostějov - Hanácké slavnosti přitáhly o víkendu do centra města tisíce lidí. Hrstka šťastlivců si prohlédla Prostějov také z ptačí perspektivy radniční věže. V pestrém programu nechyběly projížďky historickými kočáry, stará řemesla, přehlídka pletené módy, komentované prohlídky Národního domu či výstava bonsají.

Kulturní klub Duha měl „pod palcem" tradiční řemeslnický jarmark a koncerty. Ani ve Smetanových sadech nebylo ticho. Kromě hudby byly připraveny projížďky historickými kočáry Václava Obra z Čech pod Kosířem.

Jedním z „taháků" letošních slavností byla nově zpřístupněná radniční věž, ovšem možnost podívat se na Prostějov z ptačí perspektivy mělo jen pár šťastlivců, kteří si prohlídku včas zarezervovali.

K hodům se tradičně připojil i Národní dům. Komentované prohlídky doplnila ve spolupráci s Okrašlovacím spolkem i módní přehlídka pletené módy Petry Kotrysové. Její výrobky a doplňky ladily s podzimními květinami. „Příprava trvala asi tři týdny, všechny použité materiály byly přírodní, v podzimních a zimních barvách," vysvětlila Kotrysová. Akce se líbila. „Bylo to velice pěkné, modelky krásné a štíhlé a krásná květinová výzdoba," pochválila návštěvnice Danuše Čajanová.

bonsajTradiční hanácké dny nenechávají chladnými i další organizace. Například Bonsai klub Haná uspořádal v rajské zahradě kostela Povýšení sv. Kříže výstavu bonsají. „Pořádáme ji už desátým rokem, pokaždé na jiném místě. Díky vstřícnosti pana faráře můžeme být letos tady," řekla spokojeně pořadatelka Milena Růžičková. Zájemci si mohli bonsaj přinést i domů. „Většinou si lidé chtějí z hodů něco odnést, proto pár bonsají nabízíme na prodej. Není to ale hlavní účel," dodala Růžičková.

Hanácké slavnosti se lidem vesměs líbily. „Byly úžasné, vyšlo i počasí. Cením si toho, že jsem se dostala na radniční věž, kde byl nádherný výhled, a protože bylo jasno, viděla jsem do daleka," ocenila Blanka Sedláčková.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář