Jdi na obsah Jdi na menu

Poezie mě chytla a už nepustila, říká Milan Brauner

29. 6. 2011

Poezie mě chytla a už nepustila, říká Milan Brauner

Prostějov – Mezi prostějovské spisovatele a básníky se křtem své prvotiny v pondělí přiřadil Milan Brauner mladší. Sbírka básní „Bílá kočka pode dveřmi“ vyšla za podpory Gymnázia Jiřího Wolkera a křest se konal v prostorách Galerie u Hanáka.

1.jpgVydání sbírky básní „Bílá kočka pode dveřmi“ finančně podpořilo Gymnázium Jiřího Wolkra, které každoročně vydá nějaké literární dílko. „Když jsem dostal poprvé tuto knihu do ruky, byla to pro mě příležitost si zavzpomínat na osmdesátá léta, kdy jsem při vysokoškolském studiu v Jihlavě se snažil plést verše“ řekl v úvodu akce ředitel Gymnázia Jiřího Wolkera.

Moderování křtu se ujal učitel tvůrčího psaní GJW Michal Marek, ke zpestření vystoupila hudební skupina Mimbar, které Brauner pomáhá se psaním textů.

Předloni byl Milan Brauner dotázán do ankety zpravodaje Wolkrova Prostějova, kdo by se měl v Prostějově narodit. „Chtěl bych, aby se v Prostějově narodil Ježíš, protože to by bylo fakt hustý“ odpověděl tehdy Brauner. „Dnes už bych to asi formuloval jinak“ odpověděl na dotaz iProstejovu.cz, zda zastává stejný názor.    A jak se dostal autor k poezii? „K básnictví jsem se dostal naprosto přirozeně. Jednou mě to chytlo a už nepustilo. Těžko by se k tomu dostal člověk nějak programově“ myslí si Milan Brauner.         Kniha Milana Braunera sklidila úspěch. „Bílá kočka pode dveřmi je naprosto dokonalá. Já osobně jsem pochopila jen některé básně, mají osobitý styl. Je to výzva“ řekla návštěvnice křtu Nikola Nováková.

Kniha je k mání v knihkupectví u radnice.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář