Jdi na obsah Jdi na menu

Premiéra Pointu: divadlo praskalo ve švech

1. 12. 2012

Premiéra Pointu: divadlo praskalo ve švech

Premiéra Pointu: divadlo praskalo ve švech

Prostějov - Divadlo Point představilo svoji letošní novinku - inscenaci Koupačka. Studentské divadlo sází na stejný tým členů, který vloni bodoval s představením Druhý výstřel. A zdá se, vsadilo dobře. Při obou premiérách praskalo hlediště ve švech.

Konkrétně v sobotu, na druhé premiéře, museli lidé i stát nebo sedět na zemi. A díky tomu viděli hru o třech mladých francouzských párech, které se rozhodnou trávit dovolenou společně v pronajatém domě s bazénem. Bazén je však bez vody - a postavy musí vymyslet náhradní program a hlavně způsob, jak společně bydlet.

„Vloni jsme dělali detektivku Druhý výstřel a byla to celkem úspěšná inscenace, na krajské přehlídce ve Slavičíně jsme posbírali spoustu cen, dokonce postup na celostátní přehlídku do Volyně. Já jsem chtěl s tím ansámblem pokračovat dál," řekl pro iProstejov.cz režisér Vojtěch Pospíšil mladší a pokračoval: „Hledal jsem text a našel tuto hru z roku 2009, kterou napsal francouzský herec Clément Michel. Je to oddechovka, důležité je, že se naskytl pro herce prostor vyzkoušet si něco nového."

Představili se tradiční „poinťáci" Jakub Hyndrich, Karolína Vejmělková nebo Veronika Jiříčková, ale i nové tváře: Lukáš Kameníček, Vendula Burgrová či Jakub Krejčí. „Je parádní hrát v této inscenaci. V poslední době jsem moc divadlo nehrál, o to víc mě to baví. A první věc, která mě napadla při čtení scénáře? Nebyl jsem si jistý, jestli to nebude nudné a zdlouhavé. Snad se to podařilo," prohlásil herec Jakub Krejčí.

Hra měla úspěch. „Představení se mi líbilo velmi, rozesmálo mě, herci byli úžasní," zhodnotila divačka Jana Kissová.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář