Jdi na obsah Jdi na menu

Prostějované Wolkra nezklamali

19. 6. 2012

Prostějované Wolkra nezklamali

Prostějované Wolkra nezklamali

Prostějov - Mezi vítěze Wolkrova Prostějova se zařadil i Nahý Wolker prostějovského Divadla Point. Celostátní přehlídka recitace a divadel poezie představila opět to nejlepší.

V sobotu bylo odehráno poslední divadlo poezie - prostějovské Bombičky předvedly představení o konci světa Carpe diem. „Konec světa, láska, Erben, smrt - to jsou velká témata, která jste se snažili ztvárnit v jednoduchých improvizačních etudách, ve kterých i výsledek zůstal," konstatovala při hodnocení porotkyně.

„Měl jsem výhodu, že jsem viděl všechna představení. Líbil se mi Nahý Wolker a P jako pivo. Po zhlédnutí této inscenace jsem hned dostal na pivo chuť," přiznal fotograf Bob Pacholík, který se v nejlepších představeních s porotou shodl, jak můžete porovnat s výsledky.

Za zmínku stojí i doporučení na zařazení do programu Jiráskova Hronova, přehlídky nejlepších amatérských divadel České republiky, inscenace prostějovského Divadla Point Nahý Wolker, která reflektuje poslední dny básníkova života. Hra je poskládána z Wolkrových dopisů, básní i próz. Děj doprovází živá hudba. V krajském kole porotci před Divadlem Point smekli, na celostátní přehlídce byli kritičtější.

Výsledky Wolkrova Prostějova 2012:

Divadla poezie:

  • Cena Wolkrova Prostějova snominací na 82. Jiráskův Hronov - Drahý Theo, Kurátorky Praha
  • Cena poroty sdoporučením zařazení do programu 82. Jiráskova Hronova - Nahý Wolker, Divadlo Point a P jako pivo, Jesličky JT Hradec Králové
  • Cena diváka: P jako pivo, Jesličky JT Hradec Králové
  • Zvláštní cena poroty - Markéta Aranyossyová za herecký výkon Leni vinscenaci Tak tohle je Naše Leni?!, HOP-HOP Ostrov

Recitátoři sólisté - 1. kategorie:

  • Laureáti: Barbora Mechúrová, Eliška Raiterová, Vít Marušák
  • Ceny poroty: Martin Řehák za vystižení autorského stylu, Vít Malota za intenzivní osobní zpověď, Kristýna Kolčavová za úspornost a přesvědčivost výkonu, Alžběta Oborníková za vystižení stylu a poetiky předlohy, Kryštof Krhovják za vystižení humoru autora a jeho přesné sdělení

Recitátoři sólisté - 2. kategorie:

  • Laureáti: Kateřina Císařová, Kryštof Bartoš, Magdaléna Denková
  • Ceny poroty: Jakub Pazdera, Bára Purmová, Kamila Horáková, Karel Vondrášek

Recitátoři sólisté - 3. kategorie:

  • Laureát: Martin Pelikán
  • Cena poroty: Jana Machalíková - za pronikavý vhled do dětského světa


Autor: Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář