Jdi na obsah Jdi na menu

Prostějovské léto 9+1 odstartovalo

7. 7. 2012

Prostějovské léto 9+1 odstartovalo

Prostějovské léto 9+1 odstartovalo

Prostějov - Hry s dopravní tématikou a následným koncertem finalisty loňského ročníku Československé superstar Martina Haricha byl zahájen letošní ročník Prostějovského léta 9+1. Po celé prázdniny se uskuteční spousta akcí - exkurze, čtení pohádek, „Pizzakvízy", koncerty nebo promítání filmů pod širým nebem. Taková je nabídka.

Čtvrtky ve znamení zábavy

Každý prázdninový čtvrtek bude ve městě živo. Akce skončí v pátek 14. září netradiční prohlídkou prostějovského kina. Podtitulem „9+1" znamená právě „devět čtvrtků plus jeden pátek". Aktuální program zájemci najdou na: http://www.klubduha.cz/pvleto/.  A na co by pořadatelka akce Marina Drmolová pozvala čtenáře internetových novin iProstejov.cz ? „Myslím, že úplně na všechno, program je krásný, od revivalu, přes Monkey business po Hippies," odpověděla Drmolová.

Vše odstartovali mušketýři

Na první prázdninový čtvrtek byla mimo jiné naplánována Mušketýrská noc. Zatímco teenegary potěšil koncert Martina Haricha, pro děti byly připraveny soutěže.  „Všechno to jsou mušketýrské soutěže. U prvního stanoviště děti musely doručit dopis od královny vévodovi z Buckingamu, přitom překonat překážky a nést louč nebo svítilnu. Jinde naopak královna posílá vévodovi prsten, který je provléknutý přes provaz a soutěžící museli s ním jít a přenést ho. Na dalším stanovišti se museli podepsat ptačím brkem, jinde podle podobizny najít mušketýra a poznat, jak se jmenuje. Soutěžních stanovišť ale bylo více," popsala pro iProstejov.cz Eva Zatloukalová z prostějovského Irisu, který soutěže obstaral.

Lidem se akce vesměs líbí. „Líbí se mi tady, jsem zde s vnučkou. Ta soutěžila a také něco vyhrála. Budu sem chodit každý čtvrtek," řekla účastnice akce Dagmar Zajíčková.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář