Jdi na obsah Jdi na menu

Prostějovský Valentýnek si vytančil vítězství

20. 4. 2011

Prostějovský Valentýnek si vytančil vítězství

Prostějovský Valentýnek si vytančil vítězství

Prostějov - Vítězem krajského kola přehlídky dětských národopisných souborů, která se konala v sobotu v městském divadle, se stal prostějovský Valentýnek.

Sobotní Roztančená scéna představila soubory Kláseček, Klebetníček, Majetínek, Valentýnek, Zrníčko, Krušpánek, Rozmarýnek, Klásek, Ječmínek, Trávníček, Malá Olešnica a nesoutěžně Skaláček.

Zatímco dopoledne patřilo dětem a vedoucím souborů, po obědě se ujala slova porota. Pořadatel Ivan Čech zavtipkoval: „Děti zde teď nejsou, dívají se na film, aby se po vyhlášení nepomstily lektorům." Porotci zhodnotili všechna vystoupení. „Všichni se snažili a vystupovali s láskou a se srdcem, což je důležité," zdůraznila porotkyně Eva Zehnalová. Porota chválila dobře vybíraná témata pro širokou věkovou kategorii, ale pozastavila se nad kroji a špatně zvládnutou rytmikou jednoho ze souborů.

A jak hodnotí letošní ročník přehlídky pořadatelka akce, vedoucí oddělení Kulturního klubu Duha Alice Gregušová? „Myslím, že letošní přehlídka byla velmi bohatá a pestrá, měla vysokou úroveň. Všechny soubory, které postoupily z oblastních přehlídek, předvedly to nejlepší, co mohly. Mně se přehlídka velice líbila a věřím, že porota správně vybrala Valentýnka z Prostějova, který nás bude jistě velmi dobře reprezentovat," řekla pro iProstejov.cz Gregušová.

Výsledky Roztančené scény:

Vítěz s postupem na celostátní přehlídku v Jihlavě: Valentýnek z Prostějova

Čestné uznání: Krušpánek z Velké Bystřice

Čestné uznání: Trávníček z Přerova

(jač)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář