Jdi na obsah Jdi na menu

Slavné osobnosti koncertovaly s nádechem Francie

25. 9. 2011

Slavné osobnosti koncertovaly s nádechem Francie

Slavné osobnosti koncertovaly s nádechem Francie

Prostějov -  Slavné francouzské páry předvedli v duetu Eva Kriz - Lifková (známá z kapely Spirituál kvintet) a host z Francie Edouard Mesdag. Na klavír je doprovodil prostějovský rodák Milan Dvořák. Čtvrteční večer ve vyprodaném přednáškovém sále Národního domu zinscenovala Základní umělecká škola.

Večer byl tematicky zaměřen na páry ze slavných francouzských osobností. Na klavír hrál prostějovský rodák Milan Dvořák - profesionální pianista, který účinkoval v několika orchestrech, doprovázel slavné osobnosti, ale nahrál i několik set snímků pro Českou televizi, Český rozhlas, Supraphon a Panton. „K hudbě jsem se dostal prostřednictvím svého tatínka, který byl učitelem na hudební škole v Prostějově," vysvětluje Milan Dvořák, pro něhož bylo velkým zážitkem doprovázet známé osobnosti, jako například Hanu Hegerovou nebo Evu Pilarovou.

„Z Prostějova jsem se dostal do velkého světa, a to i v době, kdy se cestovalo s velkými obtížemi," dodává Dvořák.

Koncert sklidil u diváků obdiv, přednáškový sál Národního domu byl plný. „Akce se mi velice líbila, je jiná než podobné koncerty Milana Dvořáka, které také ráda navštěvuji. Je až moc skromný," nešetří chválou Eva Suchánková.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář