Jdi na obsah Jdi na menu

Taťána Krejsová oživila skřítky i draky

19. 8. 2011

Taťána Krejsová oživila skřítky i draky

Taťána Krejsová oživila skřítky i draky

Prostějov - Čtvrteční prázdninové čtení je v knihovně pokaždé zpestřeno zajímavou osobností. Tentokrát to byla Taťána Krejsová, která přečetla příběh ze souboru „Pohádky skřítků od popelnic".

„Nejedná se o knihu, ale spíše o návrh scénáře o skřítcích žijících v popelnicích, kteří si navzájem vyprávějí zážitky. S Popeláčkem a Popeluškou kamarádí holub a straka," řekla k tomu Krejsová. Dalším dílem byla „Terezčina dračí pohádka". „Je to pohádka, kterou mi vyprávěla moje vnučka, a já jsem ji upravila a slíbila, že ji zde dnes přečtu," vysvětlila Taťána Krejsová.

Děti i jejich rodiče byli spokojeni. „Bylo to pěkné. Mé dceři se obzvláště líbila pohádka o skřítkovi Popeláčkovi," nechala se slyšet návštěvnice akce.

A proč se městská knihovna rozhodla právě pro Taťánu Krejsovou? „Pokud pořádáme literární akce, myslím, že vynechat osobu paní Krejsové by byla chyba a je dobré, aby veřejnost věděla o lidech, kteří jsou, stejně jako paní Krejsová, literárně činní," vysvětlila Jarmila Šmucrová z dětského oddělení Městské knihovny v Prostějově.

Akcí, která se ve čtvrtek uskutečnila v rámci Prostějovského léta 9+1, čtení pohádek nekončí. Koná se denně mimo víkendů a úterý od 10 do 11 hodin až do 31. srpna.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář