Jdi na obsah Jdi na menu

Dagmar a Pavel Kindlovi u Hanáka. Přijdete se podívat?

5. 2. 2011

Dagmar a Pavel Kindlovi u Hanáka. Přijdete se podívat?

 

Výstava dvou osobností, výstava dvou žánrů – tak by se stručně dala popsat právě probíhající výstava Dagmar a Pavla Kindlových - fotografií a obrazů v prostorách prostějovské Galerie u Hanáka.

V pátek 2.2 se v Galerii U Hanáka uskutečnila asi 23. akce. Pro zpestření atmosféry na vernisáži vystoupila začínající kapela, která si prozatím říká „Večerní broskev“.

„Já jsem učila kreslení a měla jsem k němu velký vztah, takže se mi umění líbí. Ať jsou to obrazy nebo fotografie. Když má v sobě člověk vztah k umění a dívá se na to srdce, tak dané obrázky vyjdou krásně – i ty fotografické i malované“ řekla učitelka – důchodkyně Eva Burešová, která navštěvuje snad všechny vernisáže.

Jednou z vystavujících – Dagmar Kindlová (autorka fotografií) si myslí, že její práce vychovatelky jde k fotografování úplně normálně. „Dříve jsme s dětmi jezdívali na turistické výlety a akce do přírody a tam jsem už fotila. O fotografii jsem se dále zajímala při cestování do Paříže nebo při loňském výletu do rakouských Alp. I z této oblasti jsou vystavena díla“ popisuje cestu k snímkům Kindlová. Ta ve svých fotografiích zachycuje kameny  „Jsou například z cesty do Priessnitzových léčebných lázní Jeseník, kde byla vloni ukončena unikátní Priessnitzova stezka z kamenů a zasazena nádherně do přírody“ vysvětluje autorka. Z tohoto čerpá energii, je ve Straně zelených a snaží se, aby děti, které má a které vychovává se naučily mít vztah k přírodě už odmalička. Jde o její první výstavu.

„Každý ať si udělá obrázek podle fotografií sám“ uzavírá Dagmar Kindlová.

Dalším vystavujícím je Pavel Kindl, švagr Dagmar Kindlové, ten představil svoje obrazy.

Výstava je otevřena podle provozní doby Galerie U Hanáka a potrvá do 2.3. Obrazek

 

A jak výstava vypadá pohledem samotných návštěvníků vernisáže?

 

„Mně se tato výstava velmi líbí. Autorku fotografií znám a netušila jsem, co všechno dokáže“

„Fotografie jsou nádherné, jsem mile překvapena“

„Líbí se nám to moc“

 REPRO: Pavel Kindl

Jakub Čech, Prostějov

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář