Jdi na obsah Jdi na menu

V prostějovském kině vystavují studenti střední školy ART ECON

4. 2. 2011

V prostějovském kině vystavují studenti střední školy ART ECON

 

Grafiku, aranžmá, fotografie, malby, kresby a různé návrhy -to vše můžete vidět v prostorách foyer kina Metro 70 od studentů střední školy ART ECON v rámci výstavy ART FICTION, jejíž vernisáž se uskutečnila ve středu 2. února.

 

Ze hostů si vernisáž nenechala ujít prostějovská místostarostka Ivana Hemerková ,radní Milada Sokolová a Milada Galářová, vedoucí odboru školství a kultury prostějovské radnici František Říha, manželé Marciánovi, majitelé zahradního centra v Kostelci na Hané, kteří s touto školou spolupracují a dámy z prostějovského Kloboukového klubu. „Výstava se mi líbí, nejvíce se mi líbí klobouky, lituji toho, že už svatbu asi mít nebudu, jinak bych si klobouk předváděný na módní přehlídce určitě vzala“ řekla radní Milada Galářová.  „Byla jsem příjemně překvapena, mně se výstava líbí, já se sice počítám mezi střední i starší návštěvníky, ale fandím mladým, aby nezaostali. Ukázali zde kus své opravdu dobré práce“ řekla herečka v divadelním spolku Historia i v divadle Hanácké obce Jarmila Hlaváčová.

Pro zpestření atmosféry na vernisáži vystoupila kapela REMINISCENCE  Miroslava Srostlíka a nechyběla módní přehlídka extravagantních klobouků, které vyrobili studenti této školy.  „Vážím si škol, které se dovedou propagovat a tím své žáky motivují“ pochválila vystavující školu místostarostka Ivana Hemerková.

Kurátorem v Galerii Metro bývá fotograf Jiří Andrýsek  a není tomu ani tentokrát jinak. „Jsem rád, že v dnes v uspěchané době počítačů má někdo vůli chytnout štětec, tužku, papír nebo fotoaparát a udělat něco ze své duše a ze svého pohledu“ řekl Andrýsek. Dále přiznal, že ho jako fotografa mrzí, že na této výstavě není prezentováno velké množství fotografií.

Výstava je otevřena denně od 16,30 do 22,00 a na požádání a potrvá do 6. března.

A jak výstava vypadá pohledem samotných návštěvníků vernisáže?

„Líbí se mi to moc, ale přehlídka byla moc rychlá, nestačila jsem si ji prohlédnout“

„Je to krásné, při módní přehlídce měla děvčata výrazné klobouky a k nim nevýrazné šaty a to se mi líbí“

 „Mě se to líbí, protože je to vtipné, nápadité a je vidět, že to studenti dělají s láskou“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jakub Čech, Prostějov

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář