Jdi na obsah Jdi na menu

Veršované olejomalby přinesly setkání po letech

31. 8. 2012

Veršované olejomalby přinesly setkání po letech

Veršované olejomalby přinesly setkání po letech

Prostějov - Výstava olejomaleb doplněných o verše samotného autora obrazů Stanislava Havlíka (na snímku uprostřed) právě probíhá v kavárně Národního domu. Malíře, původem z Obory u Boskovic, v tvorbě inspiruje literatura, hudba a příroda.

Zajímalo nás, o jaký druh obrazů se přesně jedná. „Je to olejomalba, ale není dělaná na plátno, jak je to běžné, je to malované na pevnou desku - sololit. Můžu do toho škrábat, rýt nebo zatloukat šroubek, což mi dovolí rozmanitější malování," odpověděl Havlík.

Ve svých obrazech a verších se autor zabývá i „sedmikráskami nad Brnem" nebo „Holkou modrookou". A jak se výstava líbí divákům? „Působí na mě velmi klidným, příjemným a vyrovnaným dojmem. Jelikož mám ráda kubismus, líbí se mi, že jsou zde kromě krásných barev a zajímavých témat i geometrické tvary," řekla návštěvnice vernisáže Jana Köhlerová.

Vernisáž dokonce posloužila i jako „pošta pro tebe", autor se na ní potkal se svým dávným spolužákem. „Z Prostějova jsem měl hodně spolužáků, několikrát jsem je navštívil, všichni mi o Prostějově vyprávěli," podotkl Stanislav Havlík.

Výstava potrvá do 26. září.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář