Jdi na obsah Jdi na menu

Za polárním kruhem a přitom v zámku

30. 1. 2011

Za polárním kruhem a přitom v zámku

 

„Fotografie v nichž je sdělen zážitek z krajiny“ alespoň tak komentovali návštěvníci středeční vernisáže výstavy Spolku prostějovských fotografů Za polární kruh.

ObrazekMezi autory jsou zvučná jména prostějovské fotografie Ivo Snídal, Josef Franc, Jiří  Uvízl, Luděk Mařák a Dušan Vězenský. Ti na výstavě prezentují fotografie z expedice loňského léta, kdy se vypravili do Norska. „Lidé tam mají těžký život, nemají tolik civilizace jako my, ale zato život na samotách. Člověk si poté uvědomí, že my si občas vymýšlíme, jsme moc nároční, že není něco denně k dispozici“ řekl jeden z autorů.

  „Já bych tak řekl, že tyto fotografie jsou hezké, co mi trošku chybí, je rozdílný přístup jednotlivých autorů k tématu. Přece jenom fotografovali všechno stejně. Je to krásná krajina na pohled, ale možná se mohli pokusit to jinak zpracovat“ řekl novinář a fotograf Milan Brauner, který v listopadu svá díla vystavoval v konkurenční Galerii U Hanáka. Ani radní Milada Sokolová si vernisáž nenechala ujít a má na výstavu pozitivní názor: „Výstava se mi velmi líbí, všichni páni fotografové ukázali, co umí. Barvy jsou nádherné, přibližuje nám to krajinu, jak skutečně vypadá“ řekla. Spolek prostějovských fotografů je volné sdružení aktivních amatérských fotografů, s podobnými zájmy. „Jádrem našeho spolku je skupina přátel, která se již dříve scházela, nejen kvůli svému fotografickému koníčku, ale i kvůli  cestování a lásce přírodě“ píše spolek v letáčku.  Na této výstavě se prezentuje i vedoucí Policie ČR, územního obvodu Prostějov Dušan Vězenský. Zajímalo mne, jak jde práce dohromady s fotografováním: „Určitě jde, protože při fotografování se člověk uvolní, je to relax“ odpověděl Věženský.   „Jsou to velmi krásné fotografie, nemám žádné připomínky“ řekl Albert Halmo, šéf prostějovské Galerie U Hanáka 

Výstava je otevřena po provozní dobu Regionálního informačního centra, tedy od pondělí do pátku od 9 do 17 hodin. V soboty i neděle od 9 do 12 hodin a potrvá do 27. února, kdy ji nahradí obrazy Jiřího Valtra.

A jak se výstava líbí samotným návštěvníkům vernisáže?

„Já mám ráda umění, takže se mi to velice líbí a oceňuji výběr tématu“

„Je to nádherná příroda, fantastické barvy, prostě paráda“.

„Krásné, hezké, líbí se mi.“ (opakováno vícekrát)

„Je to fantastické, nádherná příroda, jsem z toho nadšená“

 

 

 

Jakub Čech, Prostějov

Foto: Martina Váňová

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář