Jdi na obsah Jdi na menu

Živý betlém slavil kulatiny

24. 12. 2012

Živý betlém slavil kulatiny

Živý betlém slavil kulatiny

Prostějov - Živý betlém v rajské zahradě kostela Povýšení sv. Kříže se pro stovky věřících i nevěřících Prostějovanů stal tradicí. Včera se uskutečnil už jubilejní - desátý - ročník.

„Cílem živých betlémů v Prostějově je přiblížit lidem nejen narození Ježíše Krista, ale i celou Bibli," vysvětlil pořadatel Jindřich Miklas. Právě on zorganizoval uplynulých deset živých betlémů, ten letošní je jubilejní. „Je čas, abych někomu organizování živých betlémů předal," řekl ve svém úvodním slovu. Kromě hereckého ztvárnění Bible se uskutečnilo i malé zamyšlení nad adventem a vystoupila schola z kostela sv. Petra a Pavla.

Špatná organizace akce?

„Jsme zde podruhé, líbí se nám to, zvláště herecké výkony účinkujících, třeba vloni zde udělala pěkný program škola z Plumlova. Připadá nám ale, že je to nějak divně zorganizované - lidé stojí okolo herců a ostatní, kteří sedí na lavičkách nebo stojí dál, nic nevidí. My vidíme jen řadu stojících diváků, je to škoda," shodli se manželé Josef a Jindřiška Piskovi, čímž nastínili možné vylepšení akce do budoucna.

Peníze z dobrovolného vstupného půjdou k patriarchovi do Jeruzaléma pro chudé lidi.

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář