Jdi na obsah Jdi na menu

Zvířata očima ilustrátorky

16. 9. 2011

Zvířata očima ilustrátorky

Zvířata očima ilustrátorky

Prostějov - „Malá Terezka se začala výtvarně projevovat už ve školce. Bavilo ji především malování. Všimli si toho soudružky učitelky, později i paní učitelky," začal Bob Pacholík úvodní slovo o autorce obrazů Tereze Skoupilové na její páteční vernisáži v Galerii u Hanáka.

„Pokaždé, když mám volnou chvilku, něco namaluji. Výstava je veselá, což je v dnešní době spíš vzácné. Stačí se podívat na televizní zprávy... Obrázky se budou líbit nejen dětem, ale i dospělým," pozvala čtenáře Tereza Skoupilová.

Výstava sklidila obdiv u odborníků i laické veřejnosti. „Jedná se o krásné obrázky, je to jiný druh umění, než na co jsme zvyklí. Dáváme prostor mladé autorce a navíc to je pro širší veřejnost srozumitelnější než velké umění," vysvětlil Albert Halmo z fotoklubu, proč se rozhodl právě pro tuto autorku. Chválou nešetřila ani veřejnost. „Terezku znám odmalička a líbí se mi její výtvarný projev a plány do budoucna - chce být ilustrátorkou dětských knih," řekla návštěvnice vernisáže Jana Valášková.

Zahájení výstavy zpestřilo vystoupení kapely, která si říká „Večerní broskev".

  • Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář