Jdi na obsah Jdi na menu

Dny Evropského dědictví doputovaly do Olomouce

19. 9. 2011

Dny Evropského dědictví doputovaly do Olomouce

Olomouc – Město Olomouc se již tradičně zapojuje do Dnů evropského dědictví. Letos se uskutečnily o víkendu 10. a 11. září a proběhl v rámci nich knižní, farmářský a řemeslnický jarmark, den otevřených dveří v mnoha budovách a další program.

V Českém rozhlase Olomouc se uskutečnil Den otevřených dveří, v rámci něj zavzpomínala na rodnou Olomouc populární herečka známá ze seriálu Velmi křehké vztahy Sandra Pogodová. Unikátní možnosti nahlédnout do rozhlasové výroby, všech studií a zúčastnit se živého vysílání využilo okolo 1100 posluchačů.

Olomoucká radnice se také připojila. Radniční věž byla po celý den otevřena a před vstupem stála fronta složená nejen z turistů, ale i obyvatel Olomouce.

Arcibiskupský palác, který je běžně otevřen za vstupné, byl v rámci těchto dnů zdarma. Přidalo se také Moravské divadlo Olomouc, jehož budova „praskala ve švech“. Ani Knihovna města nezahálela – připravila na sobotu 10. září od 8 do 16 hodin komentované prohlídky svou historickou budovou.

Domů jste si kromě zážitků mohli donést i něco z jarmarků, kterých probíhalo hned několik – na Horním náměstí knižní a řemeslnický, na Dolním náměstí výroční farmářský trh.

Zkrátka, každý si našel svoje.

Jakub Čech

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář