Jdi na obsah Jdi na menu

POHLEDEM JAKUBA ČECHA: Aquapark ve ztrátách

25. 5. 2013

Aquapark ve ztrátách

 

Voda v aquaparku je vyhřáta na 25°C…

 

Každý rok, při otevření aquaparku se v médiích objeví zpráva o teplotě vody. Letos tomu nebylo jinak. „Voda v nerezových bazénech bude opět vyhřívaná čerpadly na teplotu kolem pětadvaceti stupňů,“ prohlásil nedávno ředitel Domovní správy, která aquapark provozuje, Vladimír Průša. Informace je to spíše úsměvná, když tepelná čerpadla vodu „vyhřejí“ na celých 25°C. Proto je pochopitelné, že lidé raději zvolí bazén, kde v létě vyhřejí vodu i na více, než 30° C.

 

Ovšem předpokládaná roční návštěvnost měla být 70 000, za rok 2012 však aquapark navštívilo jen přes 60 000 lidí a většinu let je ve ztrátě. Není taky divu, když funguje sotva tři měsíce v roce. Proč vlastně máme jen venkovní areál? A to ještě plánujeme rekonstrukci koupaliště na Kostelecké ulici. Již teď je ale jasné, že opravený areál bude ve ztrátách, protože stejně bude fungovat jen některé dny v roce.

 

Řešením by mohl být krytý areál, kde by byl kromě plaveckého bazénu byl také relaxační bazén s vodou teplou alespoň 30°C, vířivkou, dětským bazénem a tobogánem. Podobný, jaký je ve dvacetitisícovém (!) městě Hranice. My, město s více než dvojnásobným počtem obyvatel, takový areál nemáme. A není divu, že spousta Prostějovanů jezdí za koupáním právě tam.

 

Jakub Čech

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dana Dohnalová - Populista

9. 4. 2017 11:13

Zajímá tě něco jiného než dění na radnici v Prostějově? Tx bys potřeboval vojnu jako sůl..

Antonín - Aquapark

5. 6. 2013 17:04

Ono je to také o penězích a možnosti si zaplavat. Kdyby byl opraven areál v Kostelecké ulici, bez všech těch toboganů by byl navštěvován asi více, protože by tam bylo víc místa pro plavání, občerstvení by bylo zajištěno a cena podstatně nižší. Ono mnoho rodin nemůže chodit i v létě v počtu 3 a víc do aquaparku i z důvodu finančních. Vrahovice jsou také dobré a možná pro tyto rodiny mnohem lákavější.

Jakub Čech - Re: Aquapark

18. 6. 2013 20:13

S návštěvností Kostelecké si zas tak jistý nejsem, lidi zajímají hlavně tobogány. Ať už si o tom myslíme cokoli..
O Vrahovicích bych si dovolil polemizovat. Člověk tam plave a najednou mu někdo skočí na hlavu. Člověk si chce skočit, ale musí dávat pozor, aby neskočil na nějakého plavce. Víceúčelový bazén prostě nemůže fungovat.
Proto navrhuji postavit na Kostelecké krytý areál takový, jaký je v Hranicích. Jak bazén na plavání, tak třeba i ten tobogán.