Jdi na obsah Jdi na menu

Fejeton: Tržnice

16. 5. 2011

Fejeton: Tržnice

 

/FEJETON/ Pro někoho je návštěva trhu neodmyslitelnou součástí soboty, najdou se však i lidé,kteří o tom, že tyto prodeje se konají nemají ani tušení. „A to se tam tak koná každou sobotu? To je docela dobré!“ řeknou.

 

trznice.jpgPokud zrovna nemáte štěstí, je v trhu narváno. Fronty ke každému stánku, nemůžete projít,… nic hezkého. S tím také souvisí vyjádření některých návštěvníků: „Já teda mám lidi ráda, ale už jich mám plné zuby“. Člověk by si myslel, že když přivstane, nemůže tam být tolik lidí. Když se to však řekne každý, tak nakonec se všichni setkají v brzkou hodinu, později tam není ani noha. Proto je těžké určit hodinu, kdy se vydáte na svůj nákup.

Na první pohled to není poznat, ale v trhu se vyvíjí také spory mezi lidmi  a (ne)přátelství. Může se totiž stát, že vám váš nepřítel zboží od vyhlášeného prodejce jednoduše „vyfoukne“ a vy frontu stojíte zbytečně. Vymyslete si něco jiného /nejlépe zajímavějšího/ a vykupte mu to taky!  

 

Jak již bylo řečeno v úvodu, najdou si i lidé, kteří nemají ani tušení, že v jejich městě se konají trhy. Jsou to většinou mladí či přistěhovalí, vím však o jedné paní, která celý život žije v jednom městě a když ji kamarádka doporučí, aby hledané zboží zakoupila v trhu tak se zeptá „Kde?“. Po návštěvě byla spokojena:  „To bylo docela dobré, že si to mohou lidé koupit od místních prodejců. Ty trhy se tam tak konají každý týden?“.

 

(jač)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář