Jdi na obsah Jdi na menu

Jarní dny zdraví lustrovaly tělesné hodnoty

29. 4. 2012

Jarní dny zdraví lustrovaly tělesné hodnoty

Jarní dny zdraví lustrovaly tělesné hodnoty

Prostějov - S jarní očistou těla lidem pomáhá pravidelná akce Jarní dny zdraví. Letos nabídla měření tělesných hodnot (pozn. red.: s možná trochu nešikovným časem do 14 hodin), přednášky a další preventivní akce.

Akce má několik částí - cyklus přednášek, měření tělesných hodnot nebo preventivní akce v prostorách prostějovské nemocnice. „Dnes zde probíhalo měření tlaku, tělesného tuku a cholesterolu. S velikým potěšením můžeme říci, že se dostavilo více mladých lidí než v minulých letech," upozornila v úterý Alena Dvořáková, koordinátorka projektu Zdravé město Prostějov.

Zajímalo nás, proč se tato akce nekoná v odpoledních hodinách, v této době ji mohou navštívit pouze senioři a nezaměstnaní. „Odpoledne probíhají přednášky, takže by to nešlo. Je to tak vyzkoušené během posledních deseti let, ten čas se ustálil. Navíc během polední pauzy přišlo i hodně mladých lidí," hájila časový harmonogram Alena Dvořáková. Jestli by nebylo ku prospěchu věci čas po deseti letech posunout, je ovšem otázkou....

Zatímco přednášky a měření už skončily, v nemocnici se chystají preventivní akce, např. Den melanomu.

„Letos jsem zde poprvé, vloni jsem byla na dvou přednáškách i na měření tělesných hodnot. Na chození s norskými holemi mě nalákali už vloni, letos mě zaujala zdravá výživa bez tuku," řekla pravidelná návštěvnice akce Libuše Doležalová.

  • Text i foto: Jakub Čech
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář